Pikkupitsat

(n. 16 kpl)

2½ dl vettä
¼ pkt hiivaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
öljyä

Päälle:

4 rkl tomaattipyreetä
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
n. 1 rkl oreganoa
½ rkl basilikaa
¼ tl mustapippurirouhetta
1-2 dl juustoraastetta

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Anna taikinan kohota.
  2. Leivota taikina tangoksi ja jaa se 16 palaksi.
  3. Leivo paloista öljytyin käsin palleroita, ja taputtele ne litteiksi leivinpaperin päälle pellille.
  4. Sekoita tomaattipyreen joukkoon murskattu valkosipuli, öljy ja mausteet.
  5. Pistele pitsat haarukalla ja levitä päälle tomaattipyree-mausteseosta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
  6. Paista 225 asteessa noin 10 min. Halutessasi voit laittaa pitsoille myös esim. kinkkusuikaleita, katkarapuja, ananasta, tomaattia tms.

Tämänkin ohjeen löysin marttaliiton kotisivuilta  :)

pizza_pepperoni_pizza.jpg